Kako brzo i efikasno naučiti bilo koji strani jezik?Pitanje: Kako brzo i efikasno naučiti bilo koji strani jezik?source

Post Author: Boris Teodosijević

10 thoughts on “Kako brzo i efikasno naučiti bilo koji strani jezik?

 • J Minix

  (October 11, 2020 - 9:40 am)

  Dobra fora ako ucite engleski jezik je skinuti sa interneta audio knjigu koju vec imate u rukama i onda dok citate knjigu istovremeno slusati i audio knjigu i tako slusati kako se izgovara svaka rijec. To sam cuo na kanalu ,,English with Lucy" koji je veoma koristan za ucenje engleskog jezika.

  Dobrica Dimitrijevic

  (October 11, 2020 - 9:40 am)

  I jos jedna stvar, a to je da ne postoji brzo ucenje jezika, moze se brzo nauciti sporazumevanje na stranom jeziku, ali za komunikaciju kao na svom maternjem treba i po nekoliko godina, osim u slucaju kad je neko bas nadaren pa mu to ide lako, a takvih je malo…

  Henrik Nikolič

  (October 11, 2020 - 9:40 am)

  Prvi korak je obnoviti gramatiku svoga jezika,….za one koji su zaboravili gramatiku. 😂😂

  Adi Fada

  (October 11, 2020 - 9:40 am)

  👏

  Danijel Nisevic

  (October 11, 2020 - 9:40 am)

  Ja sam imao ideju da citam knjigu na nekom jeziku ali uz recnik. Mislio sam da svaku nepoznatu rec nadjem u recniku pa nakon nekog vremena cu je memorisati. Bice mi lakse da je zapamtim nego da stalno preturam po recniku.

 • Kreso Caren

  (October 11, 2020 - 9:40 am)

  Tesko je nauciti armenski jezik ovih dana….zato treba uciti po noci …….u Nagorno Karabachu naravno…..

  Milena Tanaskovic

  (October 11, 2020 - 9:40 am)

  👏👏👏👏bravo Borise, tako jeste najbolje, ako slušamo neki jezik treba slušati ispravno i nešto što nam prija uhu…. Da nam ne postane odbojan…….👍👏🍀

  Madlena Đokovoić

  (October 11, 2020 - 9:40 am)

  Dobro pitanje i jos bolji odgovor ,koji i mene zanima.Hvala.

  Nevenka

  (October 11, 2020 - 9:40 am)

  Dzabe da gledam kada ne razumijem nista.. 🙈🙈 Spanski nesto malo razumijem,a Engleski i Ruski nikako.Da li ima na internetu neki dobar besplatan sajt,za ucenje Spanskog,Engleskog i Ruskog jezika?Voljela bih puno te jezike da naucim,da znam..

  Rahela Mavračić

  (October 11, 2020 - 9:40 am)

  Tako je doista mi kada smo stigli u Njemačku istina da sam ja prije toga u školi učila nešto njemačko jezika ali ne toliko a kada smo došli ovdje naišla sam na prepreke sa dijalektom i sa još puno drugih nepoznatih riječi i uz to sam sve naručeno u školi zaboravila ali radeći sa Nijemcima i komunicirajuči čak ponekad i rukama sve više sam počela pamtiti riječi, izraze, nazive i sve je bolje. Nije to još savršeno, daleko od toga ali samo tako se može naučiti jezik. Naravno svaka pokrajina ima svoje tako da ono što uče djecu u školi pomaže ali i ne toliko koliko se vjeruje u to.

Comments are closed.